Exit

Dream Out Loud

Te zien t/m 01/01/17

Olivier van Herpt

Olivier van Herpt

Het Stedelijk Museum presenteert met Dream Out Loud een groepstentoonstelling met een zeer actueel thema, namelijk social design. De 26 ontwerpers in de tentoonstelling dromen hardop over een betere wereld en zoeken naar oplossingen voor de problemen van nu. Deze vormgevers gaan verder dan mooi design – ze bewijzen; het kan anders! Met werk van o.a. Pieke Bergmans, Studio Drift, Formafantasma, Bart Hess, Hella Jongerius, Metahaven, Studio Roosegaarde en Boyan Slat.

De ontwerpers treden met speels gemak de problemen van deze tijd tegemoet. Minder afhankelijkheid van vlees? Bedenk je eigen vleesvervanger. Creëren van een schoon universum? Zoek naar materialen zonder olie als basis, of bedenk een smog free zone, waarbinnen je wel frisse lucht inademt. Oceanen vergiftigd met plastic? Bouw een gigantische ‘zeestofzuiger’! Deze ontwerpers laten zien hoe hergebruik kan werken: zij smeden overtollige collecties aaneen tot hippe mode, hakken sieraden uit oude bouwhelmen, of smelten overbodige CD’s om een stoel te printen.

Lees hier meer over het Stedelijk Museum Amsterdam.

We Make Carpets

Het collectief ‘We Make Carpets’ creëerde vier tapijten. Alledaagse voorwerpen krijgen een nieuwe betekenis in de met meditatieve aandacht gemaakte installaties en vormen van We Make Carpets. Hun werk ontstond vanuit een gedeelde interesse in de kleuren, vormen en texturen van alledaagse, massaal geproduceerde objecten die we vaak maar één keer gebruiken en daarna achteloos weggooien. Dat geldt ook voor de ontelbare ijsparapluutjes, vlaggetjes, cocktailprikkers en cocktailstampers die We Make Carpets gebruikte in de vier installaties.

We make carpets

We Make Carpets

Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

 

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Go top